Pár slov o mě

Jsem maminka malého ďáblíka Michálka a objevila jsem v sobě skrytou vášeň - čtení :)
Tento blog je o mém životě na mateřské a knihách.




Jsem i na facebooku: Čtení mezi plenkami

pondělí 23. října 2017

C. Erikssonová - V mlze




     Greta se svým manželem Alexem a dcerou Smillou připlouvají v loďce po jezeru Maran na malý opuštěný ostrov. Z loďky vystoupí jen Alex s čtyřletou Smillou a Greta už ví, že se k ní nikdy nevrátí. Nastává pro ni hotové peklo na zemi. Vyrazí svou rodinu hledat i když podvědomě ví, že zbytečně. Vrátí se do chaty, ve které ještě před pár hodinami byla se svým mužem i malou dcerkou. Jenže je vše tak trochu jinak a trvá hodnou chvíli, než si Greta sama připustí, jaká je vlastně pravda.

     Během té chvíle Greta dělá vše pro to, aby Alexe se Smillou našla. Volá Alexovi na mobil, ale ten je nedostupný. Kam se jen poděli? Na ostrově se pohybuje parta mladých lidí, kteří dělají přinejmenším podivné věci. Vraždí nevinná zvířata hrůzným způsobem a Greta po čase najde jakýsi hřbitov uprostřed lesa, ve kterém hledá Tiritha, Smillina kocoura. Místo něj však potká mladou, černovlasou dívku, kterou už spatřila během hledání své rodiny. Shodou okolností se jmenuje stejně jako ona a skrývá se v ní také stejná bolest. Má přítele, který jí ubližuje, ale ona si to nechce připustit.

     Greta je velmi unavená a vyčerpaná a tak dělá věci, které by dělat neměla. Například se rozhodne jít na policejní stanici a oznámit zmizení svého manžela a dcery. Když policistce líčí, co se stalo a policistka zjistí, že Greta není a nikdy nebyla vdaná ani nemá děti, všechno jí dojde a uteče. Ale tím její příběh rozhodně nekončí.




Jak to vlastně všechno doopravdy je? Kdo je Alex a Smilla? A kdo je samotná Greta?




Do knihy "V mlze" jsem se okamžitě začetla a nemohla od ní odpoutat myšlenky. Příběh mne velmi zaujal a až do poslední chvíle jsem byla zvědavá, jak to všechno vlastně bylo a jaké překvapení mě ještě čeká. Jediné, co bych knize vytkla, jsou až neuvěřitelné chyby, kdy slovo bylo na řádku úplně nesmyslně rozděleno, či věta kvůli jednoho slova postrádala význam. Ale jinak to byla pecka a rozhodně to nebyla poslední kniha, kterou jsem od autorky přečetla, jelikož vydala ještě dva thrillery, které jsou inspirovány skutečnými událostmi. Takže jedním slovem - doporučuji, nebudete litovat!

Žádné komentáře:

Okomentovat